Tillbehör – Övrigt

Frånsett segel, dynor och kapell till fritidsbåtar tillverkar även vi på Enars även olika produkter för industrin som vindstrutar, stoser, draperier, kabelkanaler. m.m. Dynor till kyrkbänkar, restauranger och hemmiljö klarar vi också, allt där det krävs lite extra som massproducerade standardprodukter inte kan erbjuda.

Enars säljer kvalitetstillbehör från ledande tillverkare. Bl.a Harken, Seldén, Rutgerson, Andersen, Plastimo, Gleistein tågvirke m.fl. Tillbehör för hissning, skotning och trimning som gör seglingen enklare och säkrare är vår specialitè. Några ex. nämner vi nedan.

Nya effektiva rodkickar

Rodkicken är ett effektivt hjälpmedel, både för kappseglaren och familjeseglaren. Den underlättar segelhanteringen vid revning och hindrar bommen från att falla ner i sittbrunn eller rufftak.

För sträckning av akterstaget

En ny, helt mekanisk akterstagssträckare har tagits fram i samarbete med Hasselfors. Sträckaren är avsedd för båtar på 30 till dryga 40 fots längd.

Vantskruvsskydd i aluminium

Vantskruvsskydd i form av ett aluminiumrör som har en konad toppbussning. Röret har en jämn och slät yta. Detta gör att segel, skot och andra föremål på däck inte fastnar vid vantfästena.

Spinnaker och spirbommar

Ett komplett spinnakerbomsystem med flera tekniska detaljer som gör hanteringen både säker och snabb. Beslagen har väl rundade hörn för att undvika skador på händer och utrustning. Profilerna har låg vikt. Bommarna finns även som byggsats.

Riggservice

Vi har en riggpress för pressning av rostfria ändstycken mellan 3 och 8 mm. Tillsammans med vår taluritpress, som tar wire från 2 till 6 mm, har vi utrustning som klarar de flesta riggarbeten. Wire, fall riggtillbehör, monelnit finns att köpa. Nittång finns att hyra.