Seldén GX Rullsystem för gennakers

För två år sedan lanserade Seldén sina CX rullar för hantering av Code 0 och s k rullgennakers. Nu kompletterar man programmet med Seldén GX, en serie rullsystem för vanliga gennakers.

Enkelhet och seglingsglädje är enligt Seldén tanken med att hantera gennakern med ett rullsystem. Är det enkelt att hantera seglet används det oftare och då blir seglingen roligare. Seldén GX består av en lintrumma som krokas fast i fördäcket och en svirvel som hissas upp med spinnakerfallet. En vridstyv lina fungerar som en axel och runt denna rullas det lösfotade seglet upp. Ut- och inrullning kan ske från sittbrunnen vilket är en klar fördel jämfört med att hantera gennakern med strumpa. Det inrullade seglet är enkelt att stuva ner i en väska.

Seldén GX kommer att finnas tillgänglig under våren 2012. Med fyra modeller på programmet kan rullsystemet användas på båtar från ca 25 till 70 fot.

Prisnivå: från SEK 6900:- inkl moms. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>