Gennaker

Gennaker kallas ett segel som även säljs som cruisingspinnaker, familjespinnaker, spanker m.m. Gennakern är en kombination av genua och spinnaker. Den kan beskrivas som en assymetriskt skuren spinnaker med en rund och snäll framkant och en rakare akterkant som låter vinden lämna seglet utan att ge upphov till lika stora krängande krafter som en spinnaker. Formen liknar rätt mycket en bukig genua. Gennakern sys normalt i spinnaker-duk med lite högre vikt än den normala spinnakern eftersom du kan gå högre i vind och krafterna blir större.

Gennakern är familjevänlig

Gennakern har fallhorn, halshorn och skothorn precis som en genua. Halshornet sätts fast i stäven, fallhornet hissas med spinnakerfallet sedan skotar man som en genua. På läns kan man använda spinnakerbommen för att spira ut gennakern i lovart. Gippen är enkel, bara att släppa seglet runt sig självt och skota hem på nya bogen. Kombinerat med spinnakerstrumpa blir seglingen bekväm och säker även med liten besättning. Att det sedan går fort är ju ingen nackdel.

Gennakern är utmärkt till kappsegling

Gennakern är suverän för kappsegling där reglerna tillåter den. Snabbare än spinnaker på slör och brantare bogar. På plattläns måste man skära ut. Normalt halsas spinnakern med stropp i fören, har man möjlighet att montera ett peke så blir resultatet bättre.
Våra gennakrar tillverkas i marknadens bästa material.

Fullradialskärning för största styrka och formlivslängd. Duken kommer från Bainbridge, USA och finns i många färger. Förstärkningarna dragriktiga, alla kanter svetsade och skurna med laserskärare. Sömmarna dimensionerade för stora påkänningar, lätta- urstarka rostfria ringar i hörnen. Allt för att uppnå största möjliga styrka och livslängd.