Båtkapell

Mallning

De flesta kapell måste mallas på båten, då skall båten vara avtäckt och stå stadigt pallad på land. Kör gärna båten till vår verkstad eller brygga i fiskehamnen, Oxelösund. Till en del båtar finns mallar, förutsättningen att de skall passa är att båten är i orginalskick. Det kan vara svårt att veta på en gammal båt som haft flera ägare.

Duk

Vi använder en högkvalitétsduk från Recasens i Spanien, ett företag grundat 1886 - oslagbar färgbeständighet, tack vare en speciell spinnfärgningsprocess, finns i många färger.

Vi använder Recsystem, en högkvalitétsduk från Recasens, en tillverkare som grundades 1886 i Spanien. 

  • Enastående färgäkthet (7/8), finns i 16 färger.
  • materialet är extremt slitstarkt och klarar tuffa väderförhållanden
  • fullständigt vattentät, tack vare dubbel beläggning (flour carbon på båda sidor och acrylic coating på insidan) 
  • Behandlat mot röta
  • Antibaktriell
  • Mögelresistent
  • beständigt mot ultraviolletta strålar.

*Kapellet läcker

Duken är 100% vattentät. När kapellet är nytt kan det dock hända att det läcker i sömmarna vid de första regnen, det beror på att nålen är tjockare en tråden, efter ett tag sväller tråden och kapellet blir tätt. Skydda instrument, dynor och annat ömtåligt de första regnen.

Tråd

Vi använder en bomullsomspunnen tråd i polyester. Tråden är inte och finns inte i samma material som kapellduken. Därför kan färgen mellan kapellduk och tråd skilja sig åt liksom att tråden bleks och ändrar färg annorlunda än kapellduken.

Skyddskapell

Rekommenderas inte. Skyddsduken är hela tiden i rörelse och fungerar som ett sandpapper, sakta men säkert nöts kapellet vid bågarna där duken är spänd.

Rutor

Uv-stabiliserad klar plast. Rutorna åldras dock av uv-strålning, nedfall och är känsliga i kyla.

Dragkedjorna

Kraftiga i vit delrin. Sys övertäckta med tyg för längre livslängd. Smörj dragkedjorna med stearin någon gång/år.